Здравейте, драги читатели!

През утрешния ден ще има възможността да наблюдаваме не просто сблъсък между отборите на Астън Вила и Арсенал, а сблъсък на едно 30-годишно приятелство. Мениджърите на двата отбора Арсен Венгер и Жерар Улие споделят, че поддържат приятелството си от вече повече от 3 десетилетия. Улие никога не пести суперлативите си към своя колега и в последното си интервю преди мача не изпуска възможността да изкаже своето възхищение от работата, която Венгер е свършил  в лондонския гранд.

Малко новини за утрешния мач

Този знак започнахме да го виждаме много често

Безспорно, една от най-притеснителните новини за нас е поредната контузия на Сеск Фабрегас. Неговата липса се усеща най-силни точно в такива мачове, когато „артилеристите“ трябва да излязат срещу по-мотивиран съперник. Футболистите на Арсенал със сигурност ще излязат на „Вила Парк“ със занижено самочувствие след поредицата слаби резултати, но, въпреки всичко , както преди време Боби Борисов отбеляза – „Арсенал рядко изиграват 3 последователни слаби мача“. Притеснителното в контузията на капитана е, че тя е оприличавана с тази на Майкъл Оуен. Обяснението на Венгер по случая е, че двете контузии не могат да бъдат сравнявани, поради простата причина че двамата футболисти играят на различен пост. Докато Оуен разчита основно на спринтове, ролята на Сеск е по-скоро свързана с разиграването и доставянето на топката.
Другият футболист на „артилеристите“, който попадна в лазарета, е Емануел Ебуе. Котдивоарецът разтегна връзки на коляното в мача срещу Брага по-рано през седмицата, което тогава остави Арсенал с човек по-малко в последните десетина минути. Прогнозата за неговото възстановяване е между 4 и 8 седмици, което със сигурност го изважда от сметките на Венгер за следващите 3 мача.

Just another great moment, many more to come.

Снощи стана ясно, че Арсен Венгер е дал съгласието си Аарън Рамзи да премине под наем в двукратния шампион на Европа – Нотингам Форест, до месец януари 2011-та. Младият футболист доскоро се възстановяваше от бруталната контузия, нанесена му от футболиста на Стоук – Райън Шоукрос. За мен това е едно, меко казано, спорно решение. За това си твърдение изхождам от факта, че не смятам, че Чемпиъншип е най-подходящото място за футболист, доскоро лекувал толкова тежка трамва. Отбори като Милоул, Скънторп и Лийдс не се славят с елегантността на своите футболисти и това може да създаде нови проблеми на техничаря Рамзи.

175-сантиметровата заплаха

Ашли Йънг за пореден път е определян като най-голямата заплаха за вратата на Лукаш Фабиански. Бързоногото крило е еднакво ефективен както на фланга, така и зад централния нападател. В утрешния двубой голяма отговорност ще трябва да поемат бековете на Арсенал – Саня и Клиши, които ще бъдат нагърбени със задачата да спрат английския национал.

All hail King Pires

Едно от най-вълнуващите събития за феновете на „артилеристите“ в предстоящата среща е завръщането на английска земя на легендата на Арсенал – Робер Пирес. Незабравим остава моментът, когато целият отбор на Арсенал преклони глава в знак на признателност към таланта на френския футболист на награждаването през сезон 2001/2002. За Пирес могат да бъдат казани хиляди думи, но само една най-точно определя присъствието му на терена, а именно – магия. Той внасяше магия дори в наглед най-обикновени ситуации. Със сигурност“, утрешният мач ще бъде много емоционален за него. Не защото досега не е излизал срещу Арсенал с екипа на друг отбор (справка – Виляреал), а защото той отново ще почувства атмосферата на английския футбол.
Ако трябва да бъда честен, нямам нищо против утре Пирес да отбележи хетрик, ако все пак ние вкараме поне 4 гола.

Определено формата, която момчетата на Арсен Венгер демонстрират в гостуванията си, може да вдъхне оптимизъм след лошите резултати в последните мачове. Според мен, най-важна роля в утрешния мач ще има Арсен Венгер. За жалост, френският специалист не се слави с мотиваторските си заложби, но вярвам, че решенията, които ще вземе, както преди, така и по време на мача, ще бъдат правилни и ще доведат до желания от всички нас резултат.