Здравейте, читатели!

Пиша този блог очаквайки последните новини от последната пресконференция на Арсен. Ефектът на ArsenalTV Online в този случай се отслабва от всички останали медии, които публикуват новостите минути след „ексклузивното“ предаване. Въпреки това, знам от доверени източници, че останалите инициативи на телевизията си струват малката месечна такса. Поръчайте сега! :)

Преди да се съсредоточим върху контузиите и очакванията за утрешния мач, искам да ви покажа следната фланелка. Посветена на другите ни съседи, излизането й е по случай един специален юбилей:

"Forever in our shadow"

Петдесет години без титла и с оглед на модерното развитие на футбола и парите, Тотнъм не изглеждат в идеална позиция. Ако имате интерес към фланелката, тук може да намерите повече информация – Online Gooner Link . По сполучливостта на дизайна може да се досетите, че зад идеята стоят RedAction. Но аз няма да крия, че имам не по-малка ненавист към един по-северен отбор, а именно гостуващият в събота вечер съперник на Тотнъм – Манчестър Юнайтед. Още един интересен двубой, който не смятам да пропусна.

Сега поглед към по-сериозните събития. :) Аарън Рамзи и Робин ван Перси ще започнат да тренират с останалия състав следващата седмица. Арсен намекна, че на Рамзи може да му е нужно малко повече време, но нека видим как ще се развият първите им по-сериозни усилия с отбора. Лично аз не бих изключил и неприятни изненади.

И като говорим за изненади, контузията на Киърън не една от тях. „Няколко седмици“ крещеше пресата на острова. Неточните диагнози винаги добавят към недоволството, но все пак не става дума за лека контузия.

Ситуацията на Вермален остава неясна и предпочитам да не задълбавам по тази тема, а е ясно, че всички искат да го видят в игра колкото се може по-скоро. Същото не се отнася за Мануел Алмуня и феновете на Арсенал по целия свят гледат с усмивка как периодът на неговото отсъствие мистериозно се удължава. А появата на другия полски страж го праща дори извън скамейката. Дано слуховете за интерес на Селтик да вземат под наем Счезни не се материализират. Аз съм привърженик на мнението, че Алмуня „надстоя“ времето си в Арсенал с около два сезона. А номер едно никога не му е отивал.

Някак забравено остана отсъствието на Диаби, който наистина е получил контузия срещу Бирмингам. Около неговото завръщане също няма никаква светлина, но пък ако беше нещо по-сериозно Арсен нямаше да загуби и миг преди да ни го сервира. Джак изтърпява последния си мач наказание в съботния следобед и аз ще се радвам да видя Хенри Лансбъри някъде в състава. Така и не стана ясно защо той не взе участие в сряда.

Боби Замора. Авторът на единствения гол при първата ни загуба на новия стадион вече не играе за Уест Хем.

Мениджърската кариера на Аврам Грант среща особено трудни дни от пристигането му в Уест Хем. Израелският мениджър изненада доста хора, включително и мен, с отличните постижения на Порсмут. Сега нещата започнаха по-трудно и въпреки моментните проблясъци и победата над Стоук, цялостният старт на чуковете е разочароващ. Те са намират на последното място с шест точки от девет мача. Няма никакво съмнение, че играчите ни могат да усложнят неимоверно живота си в събота, но дано спомените от онзи мач на Емиратс и гола на Замора останат само спомени. :) Състоянието на тима е изненада, защото талантът и опитът според мен надвишават тези на заплашения от изчезване Помпи.

От една страна се радвам, че Сеск изпусна онази дузпа в неделя, колкото и парадоскално да звучи. Нервите ни бяха опънати, а напрежението на терена достигна максимални стойности. Играчите преминаха през теста и наистина вярвам, че нещо много важно се случи с тяхната нагласа, мотивация и вяра в онази вечер. Като критик на някои от играчите в настоящия състав, не бих изключил още няколко „Уест Бром у дома“ представяния до края на сезона, където точките няма да дойдат заради тотална липса на концентрация от наша страна. От друга страна това е тим воден от Арсен Венгер, а те винаги са имали навика да стават по-уверени, когато няколко добри резултата дойдат един след друг. Дано кръвното ни налягане утре да остане в безопасните стойности.

Aндрей. Противоречиво представяне срещу Сити, но и дейно участие в два от головете.

Стартовият състав най-вероятно ще се доближава много до представата на Арсен за „най-силни“ единадесет. Това рядко е факт точно преди европейско гостуване, но точно тази година екскурзията до Украйна ще включва малко по-неопитни туристи, със сигурност. :) Уолкът или Аршавин остава големият въпрос, но най-вероятно руснакът ще започне. Не е изключено и да направи отличен мач. Фабиански също ще гледа да продължи доброто впечатление, защото и неговият „съперник“ и добър приятел е много близо като качество, ако не като рутина. От години идеите за ротация не са били толкова разнообразни, но две-три контузии винаги могат да изтрият усмивките от нашите лица. Да си пожелаем отново победа и без жертви в лондонската битка!

Наздраве и до нови срещи!